Vegan cheese spaetzle

30 Minuten
Mittel
20.11.2024
Vegane Käse-Spätzle
  • Main course
  • Vegan
Vegane Käse-Spätzle
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  • Vegan

Unsere cremigen Käsespätzleohne Eisind nicht nur super lecker & schmecken herzhaft, sondern sind auch in ihrer Heimat, dem ,,Schwabenländle", ein richtiger Klassiker. Diese deftige Speise wird meistens mit nurwenigen Zutatenserviert - hast Du jetzt noch eine Spätzlepresse, gelingen dieveganen Käsespätzlein nur 30 Minuten. Mit wenigen Zutaten kannst Du ein gesundes und nahrhaftes Mittagessen zaubern, welches sich übrigens auch optimal für eineSaftkurVor- oder Nachbereitung eignet. 

Zutaten

2 Portionen
  • 187 gram
    Spaetzle flour or wheat flour
  • 30 gram
    Durum wheat semolina
  • 37 gram
    Potato flour or potato starch
  • 1 Teaspoon
    OIL
  • 0,5 teaspoon
    Salt
  • 0,5 teaspoon
    Turmeric
  • 260 milliliter
    Soy milk
  • 100 milliliter
    vegan cream
  • 100 gram
    vegan grated cheese
  • 1
    large red onion

Benötigte Küchenutensilien

Bowl
Wooden spoon
Cooking pot
Skimmer
Pan
Knife

Zubereitung

Preparation: 5 min.
Preparation: 25 min.
Total time: 30 min.
  • 1

    To make the spaetzle, first place all the ingredients in a large bowl and mix well with a wooden spoon to create a homogeneous dough

  • 2

    Now bring a large pan of salted water to the boil and press the dough in batches through the spaetzle press into the boiling water

  • 3

    As soon as the spaetzle float to the surface of the water, scoop them out with a slotted spoon, then drain briefly and rinse under cold water

  • 4

    Now peel the onion and cut into strips

  • 5

    Next, place the onions in a pan and fry over a high heat, turning frequently

  • 6

    Then briefly fry the spaetzle in another pan, add the vegan cheese and cream and stir until everything is well combined

  • 7

    Finally, serve on a plate and top with the onions - delicious!

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
817 kcal
Kohlenhydrate
88 g
Fett
39 g
Protein
41 g

Rezeptvideo

 

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