Veganistische groentebouillon

40 Minuten
Einfach
16.12.2024
Vegane Gemüsebrühe
  • Lichte maaltijd
  • Veganistisch
Vegane Gemüsebrühe
  • Lichte maaltijd
  • Veganistisch

Ganz einfach: Gemüse + Wasser = Gemüsebrühe! Gemüse in Pulverform gehört der Vergangenheit an. Es ist wirklich so einfach, selbstgemachte Gemüsebrühe anzusetzen – wir haben eintolles Rezept für Dich. Außerdem geben wir Dir einen Einblick, wie variabel die vegane Gemüsebrühe anwendbar ist und was für einen Nährstoff-Booster sie sein kann.

Zutaten

2 Portionen
  • 610 ml
    Water
  • 1
    Uien
  • 2
    Wortelen
  • 1 Bar
    Leek
  • 0.5
    Selderijwortel (ca. 600g)
  • 3
    Laurierblad
  • Jeneverbessen
  • 1 tailleband
    Peterselie
  • Zout & peper
  • Cress
  • 1 TBSP.
    Oliën

Benötigte Küchenutensilien

Snijplank
Messen
Kookpot
Lepel

Zubereitung

Bereiding: 10 min.
Bereiding: 30 min.
Totale tijd: 40 min.
  • 1

    Snijd eerst de prei in plakjes en snipper de ui fijn

  • 2

    Was de bleekselderij en wortels en snijd ze in kleine plakjes

  • 3

    Giet de olie in een pan en verhit deze

  • 4

    Voeg de ui en groenten toe en bak in de olie

  • 5

    Was en hak de peterselie fijn

  • 6

    Voeg de peterselie toe aan de pan samen met de laurierblaadjes en jeneverbessen

  • 7

    Kook de soep ongeveer 25 minuten

  • 8

    Breng op smaak met zout en peper

  • 9

    Werk af met tuinkers en serveer

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
40,7 kcal
Kohlenhydrate
6,13 g
Fett
0,3 g
Protein
1,83 g

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