Rubriek

Wat is HPP?

Hogedrukverwerking (HPP) - 100% smaak en 100% voedingsstoffen

Hoe kunnen onze sappen zo goed smaken? Dat komt door ons innovatieve houdbaarheidsproces, dat ervoor zorgt dat ons sap op geen enkel moment verhit hoeft te worden en daardoor de smaakeigenschappen van een geperst sap behoudt.

Mitarbeiter bedient eine HPP-Maschine, um Säfte mit Hochdruck schonend haltbar zu machen. Mitarbeiter bedient eine HPP-Maschine, um Säfte mit Hochdruck schonend haltbar zu machen.

6000 bar waterdruk. Dat is het!

Druk in plaats van warmte.

Stel je voor dat je een fles naar de diepste bodem van onze oceanen gooit. De waterdruk is daar ongeveer 1000 bar. Ons proces zet de flessen onder 6 keer deze druk en zorgt er zo voor dat ziektekiemen en bacteriën worden verpletterd.

Frau mit Brille und Handschuhen, die eine Flasche in der Hand hält und eine Qualitätsprüfung durchführt. Sie trägt einen Pullover mit der Aufschrift „live fresh“. Im Hintergrund sind mehrere Kisten zu sehen, die mit weiteren Flaschen gefüllt sind. Die Aufschrift auf den Kisten deutet darauf hin, dass es sich um die Sorte „Rakete“ handelt. Die Szene wirkt organisiert und zeigt einen sorgfältigen Umgang mit dem Produkt, was auf hohe Qualitätsstandards hindeutet. Frau mit Brille und Handschuhen, die eine Flasche in der Hand hält und eine Qualitätsprüfung durchführt. Sie trägt einen Pullover mit der Aufschrift „live fresh“. Im Hintergrund sind mehrere Kisten zu sehen, die mit weiteren Flaschen gefüllt sind. Die Aufschrift auf den Kisten deutet darauf hin, dass es sich um die Sorte „Rakete“ handelt. Die Szene wirkt organisiert und zeigt einen sorgfältigen Umgang mit dem Produkt, was auf hohe Qualitätsstandards hindeutet.

Ons HPP vs. pasteurisatieproces

Meer vitamines.

Bijna alle in de handel verkrijgbare sappen worden meestal verhit tot meer dan 60°C, waardoor de meeste vitaminen en voedingsstoffen verloren gaan. Omdat er geen hitte nodig is in ons proces, behouden we de vitaminen, voedingsstoffen en smaak!

Mitarbeiter steuert HPP-Anlage über ein Touchdisplay für die druckbasierten Saftkonservierung. Mitarbeiter steuert HPP-Anlage über ein Touchdisplay für die druckbasierten Saftkonservierung.

We hebben een HPP-systeem.

Korte afstanden in plaats van CO2.

We zijn een van de eerste bedrijven in Duitsland met een eigen HPP-installatie, waardoor we het volledige HPP-proces in onze productiefaciliteit kunnen uitvoeren. Dit betekent dat we lange transportroutes en dus veel CO2 besparen!

Hoe werkt het HPP-proces?

Geen warmte.

Een zeer hoge waterdruk verplettert ziektekiemen en bacteriën zonder de invloed van warmte, waardoor ze worden geïnactiveerd. Gekoeld bewaren zorgt ervoor dat het sap meerdere weken als koudgeperst¹ blijft.