Eiwitrijke caprese shake pizza

35 Minuten
Einfach
14.04.2025
High Protein Caprese Schüttelpizza
  • Hoofdgerecht
  • Eiwitrijk
High Protein Caprese Schüttelpizza
  • Hoofdgerecht
  • Eiwitrijk

Zin in pizza, maar zonder schuldgevoel? Onze High Protein Caprese Schudpizza combineert de Italiaanse klassieker met een extra portie eiwitten – perfect voor jouw fitnessdoelen!
Dankzij cottage cheese, eieren en jonge kaas wordt de bodem extra sappig en eiwitrijk. Getopt met aromatische Pesto alla Genovese, verse tomaten en basilicum brengt hij echte Italiaanse sfeer op je bord – in een gezonde, snelle variant! Gewoon alle ingrediënten schudden, bakken en genieten. Perfect voor iedereen die fitness en genieten wil combineren!

Zutaten

2 Portionen
  • 200 g
    Frischkäse
  • 2
    Eieren
  • 60 g
    Mehl
  • 25 g
    Pesto alla Genovese
  • 20 g
    Gouda
  • 1 Handvol
    Pruimen Tomaat
  • Basilicum

Benötigte Küchenutensilien

Kom
Klopper
Bakplaat
Bakpapier
Lepel
Snijplank
Messen

Zubereitung

Bereidingstijd: 5 min.
Bereidingstijd: 5 min.
Gesamtzeit: 35 Minuten
  • 1

    Den körnigen Frischkäse mit den Eiern und dem Mehl vermengen.

  • 2

    Die Masse auf ein Backpapier geben und für 20 Minuten bei 180 Grad Umluft im Ofen ausbacken.

  • 3

    Anschließend das Pesto auf dem „Pizzaboden“ verteilen, Streukäse oben drauf sowie Tomaten und Basilikumblätter.

  • 4

    Die Pizza anschließend nochmal für 10 Minuten bei 180 Grad in den Backofen geben.

  • 5

    Als Meal Prep im Optimalfall abkühlen lassen, über Nacht in den Kühlschrank stellen und am nächsten Tag kalt genießen oder nochmal aufwärmen.

Naehrwerte

Pro Portion
kcal
721 kcal
Kohlenhydrate
51 g
Fett
32 g
Protein
51 g

Rezeptempfehlungen

Terug naar de blog